• Naši štvrtáci vykonali štátnu skúšku

          • Dňa 14. apríla 2023 naši študenti 4. ročníka vykonali štátnu skúšku z kancelárskeho písania na počítači a korešpondencie. Na štátniciach sa zúčastnilo 23 študentov z tried IV. A, IV. B a IV. C.

            Garantom štátnych skúšok je Ekonomická univerzita, Národohospodárska fakulta, Bratislava.

          • Máme zrekonštruované vonkajšie športové ihrisko

          • Hurá, po desaťročiach čakania sme sa konečne dočkali – máme zrekonštruované vonkajšie športové ihrisko. Veríme, že ho budeme s radosťou využívať. Dúfame aj v skorú rekonštrukciu atletickej dráhy. Vaši telocvikári!

          • OZNAM

          • Obchodná akadémia, Murgašova 94, Poprad, bude v čase veľkonočných prázdnin - v dňoch 06. 04. 2023 - 11. 04. 2023 ZATVORENÁ. 

          • Seminár "Boj proti dezinformáciám"

          • Dňa 20. marca 2023 sa vybraní študenti 2. roč. zúčastnili na seminári "Boj proti dezinformáciám", ktorého lektorom bol Ing. Peter Litavec, CSc. - riaditeľ Europe Direct, pobočka Poprad.

          • Študenti III. B na Veľtrhu podnikateľských talentov v Bratislave

          • V dňoch 27. – 29. marca 2023 sa vybraní žiaci III. B triedy - Barbora Zadrošová, Katarína Kriššáková, Radka Malecová, Štefan Hertely a Adrián Pirschel zúčastnili 28. ročníka Veľtrhu podnikateľských talentov pod záštitou JA Slovensko, konaného v Komunitnom centre  v  Avion Shopping Park Bratislava.

            Cieľom veľtrhu bola prezentácia výsledkov študentských firiem, ktorým sa venuje predmet aplikovaná  ekonómia. Zúčastnilo sa ho 52 firiem z 51 škôl celého Slovenska, ktoré boli oceňované v 10 kategóriách. Naša firma FIGO, s. r. o. súťažila v kategórii AT&T manažérsky tím. Aj keď na pódiové umiestnenie nedosiahla, našu školu vzorne reprezentovala.

            Celkovým víťazom sa stala firma Fluf z Gymnázia Poštová 9, Košice a  postupuje na medzinárodné finále študentských firiem Gen-E – Company of the Year Competition, ktorý sa bude konať 14. júla v Turecku.

          • Naši študenti postúpili na celoslovenské kolo Olympiády Podnikový hospodár

          • Aj v tomto roku organizuje Podnikovohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity Olympiádu Podnikový hospodár, do ktorej sa zapojili aj naši štvrtáci. Súťaž je postupová a nás teší, že do celoslovenského kola postúpili aj študenti IV. B triedy - Dominik Pokorný a Patrícia Hofmannová. 

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov!

          • Naši študenti na exkurzii v LKW WALTER, Viedni a Bratislave

          • V dňoch 28. a 29. marca 2023 sme obnovili po "covidovej prestávke" školské exkurzie do firmy LKW WALTER, Viedne a Bratislavy. Prvý deň naši študenti po príchode do Bratislavy a ubytovaní sa v Hoteli PRIM absolvovali prehliadku Bratislavy - Bratislavský hrad, Národná rada SR, historické centrum Bratislavy a večer boli na divadelnom predstavení a mohli "naživo" vidieť obľúbených hercov - Juraja Kemku, Mariána Miezgu, Róberta Jakaba a Zuzanu Porubjakovú.

            Druhý deň - 29. marca sme sa vybrali do Rakúska. Najskôr sme absolvovali exkurziu vo firme LKW WALTER. Pán Ján Pritz oboznámil študentov s firmou LKW WALTER, predmetom jej činnosti, filozofiou firmy - hravou formou aj so zapojením študentov, pričom vítazný tím bol odmenenený zaujímavou cenou. Študenti boli tiež oboznámený s možnosťami absolvovania odbornej praxe vo firme aj s pracovnými možnosťami po skončení štúdia. Následne sme absolvovali prehliadku Viedne aj so sprievodkyňou a potom sme sa vybrali na cestu domov.

            Školský zájazd sa vydaril a veríme, že o rok budeme môcť opäť zopakovať návštevu firmy LKW WALTER, Viedne...

          • Opäť naši študenti na Olympiáde podnikový hospodár

          • Dňa 21. 03. 2023 sa na našej škole uskutočnilo postupové kolo súťaže Olympiáda podnikový hospodár, ktoré každoročne organizuje Podnikovohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach pre študentov štvrtého ročníka. Študenti, ktorí sa stanú úspešnými riešiteľmi, môžu byť, v prípade ich záujmu, prijatí bez prijímacích pohovorov na štúdium na Podnikovohospodársku fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach.

            Školské kolo prebehlo formou elektronického testovania a z našej školy do tohto kola postúpilo 45 študentov. Študenti riešili testové otázky, ktorých bolo 25 a každá mala len jednu správnu odpoveď. Otázky boli vybraté zo širokého okruhu vedomostí z oblasti ekonomiky, účtovníctva a makro ekonomiky. Časový limit pre elektronické testovanie bolo 35 minút. Hodnotenie výsledkov školského kola bude realizovať automatizovaný systém a hodnotiacim kritériom bude počet správnych odpovedí. Výsledky školského kola budú zverejnené najneskôr do 7 pracovných dní.

            Všetkým zúčastneným študentom ďakujeme a želáme úspech v ďalšom kole.

                                                                                                                Ing. Jolana Halušková                                            

          • Burza kníh v našej škole

          • V piatok 24. marca 2023 bola v našej škole burza kníh. Záujemcovia z radov študentov aj vyučujúcich mohli darovať, ale aj kúpiť si knihy, a tak podporiť čítanie aj školskú knižnicu. Hoci mala táto akcia premiéru, bola veľmi úspešná, za čo patrí poďakovanie študentom III. B triedy a Mgr. Dagmar Mlynarčíkovej.

          • Naši študenti na celoslovenskom kole súťaže vo wordprocessingu

          • V dňoch 22. a 23. marca 2023 sa konalo celoslovenské kolo súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači v Obchodnej akadémii Sereď. Z našej školy sa na uvedenom podujatí zúčastnili študenti:

            • Maximilián Klempa z II. B triedy a Sára Kristína Šavelová z III. C triedy,
            • Ing. Valeria Brenišinová a Ing. Magdaléna Zavacká – ako členky odborných súťažných a hodnotiacich komisií.

            Na celoslovenskom kole súťaže sa zúčastnili na základe výsledkov z krajských kôl najlepší pretekári z celého Slovenska v 3 súťažných disciplínach:

            • písanie na počítači,
            • úprava textu na počítači,
            • wordprocessing.

            Z Prešovského kraja na celoslovenské kolo postúpili študenti len z 2 škôl – z našej Obchodnej akadémie a zo Spojenej školy Svidník.

            Naši študenti podali veľmi dobré výkony a v kategórii wordprocessing sa umiestnila Sára Kristína Šavelová na 7. mieste a Maximilián Klempa na 12. mieste. Obom srdečne blahoželáme k dosiahnutým výkonom a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

            Súčasťou celoslovenského kola bola sprievodný program – v stredu 22. marca 2023 – slávnostné otvorenie celoslovenského kola súťaže s kultúrnym programom aj za účasti zástupcov mesta Sereď v obradnej sále Mestského úradu v Seredi. Večer mali študenti spoločný program spojený aj s filmovým predstavením v kine. Vo štvrtok 23. marca bola exkurzia v závode Hubert v Seredi.

            Veríme, že na budúci rok budeme opäť účastníkmi celoslovenského kola súťaže v SIP, ktoré sa bude konať v Obchodnej akadémii Prievidza. 

          • ĎAKUJEME darcom krvi

          • Vo štvrtok 23. 03. 2023 sa v našej škole uskutočnila akcia „Kvapka krvi“ (darcovstvo krvi uskutočnené prostredníctvom mobilného odberu Národnej transfúznej služby pracoviska v Poprade). Medzi úspešných darcov patrí 20 študentov a 3 pedagógovia. Ďakujeme všetkým, ktorí sa odhodlali zúčastniť sa tejto šľachetnej akcie a veríme, že pomôžeme zachrániť život iným ľuďom. Tešíme sa na ďalšiu akciu.

                                                                                                                        Mgr. Mária Hučková, koordinátorka SČK

          • 1.online celoslovenské kolo Olympiády Mladý účtovník

          • Dňa 23. marca 2023 sa naši traja najlepší účtovníci zúčastnili na 1. online celoslovenskom kole  Olympiády Mladý účtovník, ktorú každoročne organizuje firma Kros, a. s., Žilina a Slovenská komora audítorov a účtovníkov.

            Svoje účtovnícke schopnosti preukázali Jakub Tomaškovič a Samuel Dovalovský zo IV. A triedy a Timea Žembová z III. B triedy.

            Veríme, že naši študenti boli úspešní. 

          • Naši študenti na stredoškolských športových hrách

          • V marci 2023 sa naši študenti zúčastnili na stredoškolských športových hrách v basketbale chlapcov a vo florbale dievčat i chlapcov. Hoci ani v jednej súťaži sa nám nepodarilo postúpiť do finálových zápasov a bojovať o medaily, nevadí, študenti sa snažili, bojovali. Naše heslo: Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa!

          • Prednáška so zamestnancami VÚB banky

          • Dňa 17. marca 2023 sa konala prednáška pre žiakov 4. ročníka so zamestnancami VÚB banky, na ktorej bola žiakom predstavená činnosť VÚB banky a aj možnosti zamestnania sa v tejto banke. Lektori VÚB sa venovali aj problematike finančnej gramotnosti a v závere mali žiaci vedomostný kvíz.

          • Školské kolo Olympiády Mladý účtovník

          • V piatok 17. marca 2023 sa v našej škole konalo školské kolo Olympiády Mladý účtovník, na ktorom si "zmerali svoje vedomosti" najlepší študenti - účtovníci z 3. a 4. ročníka, študijného odboru obchodná akadémia. Výsledky sú takéto: 

            1. Jakub Tomaškovič, IV. A

            2. Timea Žembová, III. B

            3. Samuel Dovalovský, IV. A

            Najlepší traja študenti postupujú na 1. celoslovenské online kolo. Držíme im palce a prajeme veľa úspechov!

          • OZNAM - ÚRADNÉ HODINY

          • Počas jarných prázdnin budú ÚRADNÉ HODINY v dňoch 6. - 9. marca 2023

            v čase 8.00 - 9.00 h.

            V piatok 10. marca 2023 bude Obchodná akadémia Poprad - ZATVORENÁ.

          • Naši študenti postúpili do 2. kola Finančnej olympiády

          • Nadácia Partners aj v tomto školskom roku organizuje Finančnú olympiádu, ktorej prvé kolo už prebehlo online formou v rámci celého Slovenska. Nás teší, že do II. kola finančnej olympiády postúpili aj 6 žiaci z našej školy:

            • Viktória Martinovičová – III. A
            • Maximilián Klempa – II. B
            • Dávid Šeliga – I. A
            • Samuel Mlynár – II. B
            • Martin Zimerman – III. A
            • Michaela Pavličková – III. A

            Postupujúcim študentom blahoželáme a držíme palce v 2. kole finančnej olympiády.

          • Výsledky krajského kola súťaže vo wordprocessingu

          • Dňa 8. februára 2023 sa konalo  v našej škole krajské kolo súťaže žiakov v spracovaní informácií na počítači. Prvé dve súťažné disciplíny – písanie na počítači a úprava textu na počítači už boli vyhodnotené. 

            Uverejňujeme výsledky z 3. súťažnej disciplíny - profesionálne spracovanie textu - wordprocessing, v ktorom naši žiaci získali na krajskom kole výborné umiestnenia na 1. až 5. mieste:

            1. miesto: Sára Kristína Šavelová – III. C trieda
            2. miesto: Maximilián Klempa - II. B
            3. miesto: Lívia Kolcunová – III. C
            4. miesto: Natália Šimonová – II. B
            5. miesto: Samuel Javorský – II. B

            Všetkým našim súťažiacim srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. 

            Zároveň nás teší, že Sára Kristína Šavelová a Maximilián Klempa postúpili na celoslovenské kolo súťaže vo wordprocessingu medzi 12 najlepších súťažiacich zo Slovenska, ktoré sa uskutoční v dňoch 21. a 23. marca 2023 v Obchodnej akadémii Sereď. 

            Výsledková listina z krajského kola súťaže vo wordprocessingu - konaného 08. 02. 2023