• Aktuálne opatrenia vydané MŠVVaŠ v súvislosti s COVID-19

          • Ministerstvo školstva vydalo pre školský rok 2022/23 dokument Zelená otvoreným školámzverejnený na www.minedu.sk - https://www.minedu.sk/data/att/24327.pdf

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti

            Rodič a plnoletý žiak predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka prostredníctvom aplikácie Edupage.

            Postup podania Vyhlásenia o bezpríznakovosti v EduPage: zákonný zástupca neplnoletého žiaka, resp. plnoletý žiak sa prihlási do svojho rodičovského, resp. žiackeho konta v EduPage - následne v časti Žiadosti/Vyhlásenia - vyberie typ - Vyhlásenie o bezpríznakovosti - Platí od 15.8.2022

            Zákonní zástupcovia žiakov 1. roč. - podávajú na začiatku šk. roka Vyhlásenie o bezpríznakovosti v papierovej podobe na tlačive "Vyhlásenie o bezpríznakovosti" - tlačivo je zverejnené na https://www.minedu.sk/data/att/24230.pdf

            Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom

            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej dieťa/žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

            Domáce samotestovanie

            V prípade, že žiak mal pozitívny výsledok antigénového samotestu, rodič žiaka/plnoletý žiak bezodkladne oznámi túto skutočnosť všeobecnému lekárovi, škole a žiak ostáva doma.

            Izolácia

            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

            Karanténa

            Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú (zo zreteľov hodných epidemiologických dôvodov, ktorými sú najmä dlhodobý úzky kontakt s osobou pozitívnou na ochorenie, ohrozenie imunodeficientnej osoby na pracovisku) a zároveň, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, a to počas obdobia dvoch dní: - pred dňom odberu vzorky biologického materiálu do skončenia izolácie alebo - pred objavením sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby do skončenia jej izolácie. Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. 

          • Oznam

          • Obchodná akadémia Poprad bude v piatok 02. 09. 2022 ZATVORENÁ.

            Najbližší úradný deň bude v pondelok 05. 09. 2022.

            Začiatok školského roka bude dňa 5. septembra 2022 o 8.30 h v triedach 1. až 4. roč.

          • OZNAM

          • Úradné hodiny

            v prac. dňoch od 25. 08. 2022 do 31. 08. 2022

            v čase 8.00 – 12.00 h.

             

          • Vyhodnotenie športových súťaží

          • Na slávnostnej akadémii 30 .06. 2022 boli vyhodnotené aj niektoré športové súťaže.

            Víťaznou triedou v Chôdzi olympijského dňa a triedou s najlepším časom sa stala I. B trieda. Žiaci tejto triedy dosiahli aj najlepší prospechový priemer. Blahoželáme!

            Na základe testov športovej výkonnosti najzdatnejšími športovcami sú Sára Kicová z III. C, Tomáš Olej z II. A a Michal Kožuch z I. B.

            V hode šípok na 1. mieste bol Tomáš Olej z II. A a v petangue Sarah Dračková z I. B.

            V stolnom tenise na 1. mieste Viktória Semaňáková z II. A v bedmintone Timea Šepitková z II. C.

            V tvorbe plagátu s protidrogovou tematikou na 1. mieste sa umiestnili Viktória Chomová a Tatiana Čonková z I. A triedy.

            Srdečne blahoželáme a aj všetkým žiakom, ktorí sa zapojili počas školského roka do športových súťaží!

          • Vyhodnotenie súťaží a odovzdanie odmien

          • Na slávnostnej akadémii dňa 30. 06. 2022 bolo vyhodnotenie aj niektorých súťaží a víťazom boli odovzdané ceny. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            V školskom kole súťaže v písaní na počítači konanom v júni 2022 víťazmi sú:

            1. miesto: Martin Temkovič, III. B

            2. miesto: Klaudia Sykorová, III. B

            3. miesto: Viktória Semaňáková, II.A

            V úprave textu na počítači:

            1. miesto: Filip Juríček, III. A

            2. miesto: Nikola Franková, III. B

            3. miesto: Matúš Imrich, IV. A

            V písaní na počítači žiakov 1. ročníka:

            1. miesto: Sofia Kopčáková, I. B

            2. miesto: Sandra Liptáková, I. B

            3. miesto: Tamara Čonková, I. B

            Víťazom srdečne blahoželáme!

            Tiež boli vyhodnotené súťaže v nemeckom jazyku a odovzdané odmeny víťazom v súťaži v NEJ za 1. ročník, 2. ročník a 3. ročník. Srdečne blahoželáme!

          • Slávnostné ukončenie šk. roka 2021/2022 a oceňovanie študentov

          • Dňa 30. júna 2022 sme na slávnostnej akadémii ukončili školský rok 2021/2022. Vo svojom príhovore celý školský rok zhodnotila riaditeľka školy Ing. Iveta Račeková. Vyzdvihla najmä zapojenie a úspechy žiakov v rôznych súťažiach, olympiádach a prezentáciách. Tiež boli najúspešnejším žiakom zo všetkých tried 1. až 3. ročníka odovzdané knižné poukážky.

            Pani riaditeľka poďakovala pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom za ich prácu a všetkým žiakom aj zamestnancom školy zaželala príjemné prázdniny, resp. dovolenky, veľa oddychu a načerpanie nových síl.

            Za žiakov sa prihovorila Timea Olšavská z I.A triedy, predsedníčka Školského parlamentu.

            KRÁSNE LETNÉ PRÁZDNINOVÉ DNI PRAJEME VŠETKÝM.

            ​​​​

            Ocenení úspešní žiaci 1. ročníka 

            Ocenení úspešní žiaci 2. ročníka

            Ocenení úspešní žiaci 3. ročníka

          • Triedne poznávacie aktivity v závere šk. roka

          • Triedy 1. až 3. ročníka v dňoch 27. a 28. júna 2022 absolvovali rôzne triedne poznávacie aktivity, napr. prehliadku Oravského zámku, návštevu Košíc, Žiliny, turistické vychádzky do okolia Popradu a pod. 

            Žiaci I. C triedy s triednou učiteľkou absolvovali komentovanú prehliadku kostola sv. Juraja v Spišskej Sobote, tiež boli na exkurzii v popradskom pivovare Tatras, kde sa oboznámili s technológiou výroby piva, pozreli si pivné kúpele a svoj výlet zavŕšili turnajom v bowlingu.

          • Vyhodnotenie testov športovej zdatnosti

          • Žiaci a žiačky s vynikajúcou pohybovou výkonnosťou v školskom roku 2021/22.

            V testoch všeobecnej pohybovej výkonnosti najviac bodov - 37 a viac získali:

            Dievčatá :42 bodov – Sára Kicová III.C40 bodov – Eva Lukačková IV.B39 bodov – Karin Baraneková IV.A, Michaela Žišková III.A,Sára Pavličková I.C, Diana Holecová I.C38 bodov – Júlia Kašpráková II.B, Viktória Martinovičová II.A37 bodov – Marta Kollárová III.B, Ema Enekešová II.A, Timea Dudová I.A, Dominika Zaťurová I.B

            Chlapci :43 bodov – Nikodém Šulík IV.C, Tomáš Olej II.A, Michal Kožuch I.B42 bodov – Štefan Hertely II.B, Maroš Holova II.C41 bodov – Erik Radaj I.B40 bodov – Adrián Pirschel II.B39 bodov – Patrik Babič IV.C, Bruno Zastko I.B, Marko Miškovič I.A38 bodov – Gabriel Lizák III.A37 bodov – Matúš Bartkovský III.A, Tomáš Brejčák I.A

            Rekord školy 44 bodov drží Ivana Šoltysová z roku 2018 (študuje na FTVŠ UK v Bratislave, zabehla univerzitný rekord v behu na 800 m).

          • Ukončenie šk. roku 2021/2022

          • Slávnostné ukončenie školského roku 2021/2022 bude dňa 30. júna 2022 so začiatkom o 9.00 h v telocvični OA Poprad. Po ukončení slávnostnej akadémie budú nasledovať triednické hodiny v jednotlivých triedach 1. až 3. ročníka spojené aj s odovzdaním vysvedčení.

          • Olympijský deň v OA

          • Dňa 23. 06. 2022 sme v našej škole uskutočnili tradičnú športovú akciu - Chôdzu olympijského dňa, na ktorom sa zúčastnili žiaci zo všetkých tried 1. až 3. ročníka. Prialo nám aj krásne slnečné počasie a takouto formou si študenti aspoň trochu zašportovali a aj podporili olympijskú myšlienku.

            Vyhodnotenie chôdze olympijského dňa 2022

            Po spočítaní časov všetkých odchodených kôl nám vyšiel výsledný čas na 50 km - 6 hod. 45 min. 17 s.

            Neprekonali sme minuloročný čas - 6 hod. 11 min. 44 s. Ani slovenský rekord 3 : 34 : 38 (Mateja Tótha) sme neohrozili. 

            Poradie tried:

            1. miesto – I. B – 35 : 04 : 32

            2. miesto - II . A - 36 : 52 : 38

            3. miesto - I. C - 37 : 18 : 50

            4. miesto - I. A - 39 : 56 : 74

            5. miesto - II. B - 43 : 15 : 12

            6. miesto - III. C - 43 : 51 : 82

            7. miesto - II. C - 44 : 30 : 00

            8. miesto - III.B - 45 : 09 : 94

            9. miesto - III.A - 45 : 58 : 00

            23. júna /olympijský deň/ 1894 bol založený Medzinárodný olympijský výbor /MOV/ 

            4 hlavné piliere MOV pre mládež – Hýb sa! Uč sa! Objavuj! Spoločne za lepší svet! Lepší svet bude, keď ľudia budú bojovať iba na športovom poli! 

            Hlavnou témou olympijského dňa 2022 bol mier! 

            Všetkým účastníkom chôdze ďakujeme za podporu olympijských ideálov.

          • Kvíz v anglickom jazyku

          • V piatok 17. júna sa uskutočnil kvíz v anglickom jazyku, tento rok na tému „Ľudia vo svete“.

            V konkurencii 14 dvojíc bolo umiestnenie nasledovné:
            1. miesto: Zuzana Kučerová a Lívia Lišková z 3.C,
            2. miesto: Ivana Kopaničáková a Erik Kováč z 3.C,
            3. miesto: Maroš Oravec a Gabriel Göcze z 3.A.
            V súťaži v tvorbe prezentácií v anglickom jazyku, v kategórii prvý a druhý ročník sa umiestnili:
            1. miesto: Tamara Čonková z 1.B,
            2. miesto: Mário Poláček z 2.C,
            3. miesto: Táňa Čonková z I.A.
            V kategórii tretí a štvrtý ročník obsadila
            1. miesto: Ivana Kopaničáková z 3.C triedy.
            Víťazom srdečne blahoželáme, všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a tešíme sa na Vás aj v ďalšom ročníku súťaží.

          • Kariérne testovanie tretiakov

          • Dňa 22. júna 2022 sa v našej škole uskutočnilo v spolupráci s CPPPaP v Poprade kariérové testovanie pre žiakov 3.ročníka. Po vyhodnotení testovania sa v septembri uskutočnia individuálne rozhovory so žiakmi, ktoré by ich mali usmerniť a uľahčiť im výber vysokej školy, prípadne zamestnania.

          • Úspešní žiaci 2. roč. v súťaži Mladý účtovník

          • Žiaci 2. ročníka obidvoch študijných odborov (obchodná akadémia aj služby v cestovnom ruchu) si zmerali svoje vedomosti a zručnosti v súťaži Mladý účtovník.

            Výsledky sú takéto:

            1. miesto: Erika Koršalová, II. B trieda, 100 % úspešnosť

            2. miesto: Ema Šimková, II. B trieda, 98,95 % úspešnosť

            3. miesto: Róbert Podolský, II. B trieda, 91,26 % úspešnosť.

            Mimoriadne ocenenie - Veronika Hudáčová, II. C trieda - štud. odbor služby v cestovnom ruchu.

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov!

          • Naši žiaci na exkurzii v Múzeu holokaustu v Seredi

          • Dňa 14. 06. 2022   47 žiakov našej školy absolvovalo dejepisnú exkurziu v Múzeu holokaustu v Seredi.

            Sprievodkyňa priblížila žiakom históriu vzniku bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi, vznik Slovenského štátu a konečné riešenie židovskej otázky. Porozprávala žiakom pozoruhodné životné príbehy obetí a preživších holokaustu. Žiaci mali možnosť vidieť dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na Slovensku. 

            Exkurzia bola zaujímavá a pomohla žiakom rozšíriť si vedomosti o židovskej komunite na Slovensku so zreteľom na obdobie holokaustu.

          • Výborné umiestnenia cvičnej firmy TRIESKA na Hlohoveckých kontraktačných dňoch

          • Cvičná firma TRIESKA, s. r. o., žiakov III. A triedy sa v dňoch 14. a 15. júna 2022 zúčastnila na Hlohoveckých kontraktačných dňoch cvičných firiem, ktoré organizovala SOŠ chemická Hlohovec v spolupráci so Slovenským centrom cvičných firiem Bratislava. 

            Cvičná firma TRIESKA, s. r. o., na Hlohoveckých kontraktačných dňoch dosiahla vynikajúce umiestnenia:

            Najviac zrealizovaných obchodov - 1. miesto

            Najlepší stánok - 1. miesto

            Najlepšie TIK TOK video - 2. miesto

            Najlepší podnikateľský zámer - 3. miesto

            Najlepší slogan - 4. miesto

            90 s vo výťahu - 6. miesto

            Najlepšia tlačová správa - 6. miesto

            Najlepší leták - 6. miesto

            Najlepšie sociálne siete a web - 7. miesto

            Najlepší ekonóm - 9. miesto

            Celkové poradie - 2. miesto

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Odborná prax študentov

          • Študenti I. C triedy študijného odboru služby v cestovnom ruchu sa v dňoch 23. 05. - 27. 05. 2022 zúčastnili na odbornej praxi so zameraním na sprievodcovskú činnosť a poznávanie regiónu. Zúčastnili sa na exkurzii hotela Patria na Štrbskom Plese, spoznávali Vysoké Tatry, Starú Ľubovňu, Košice a Kežmarok.

            Študenti II. C triedy absolvovali odbornú prax v dňoch 06. 06. - 10. 06. 2022 tiež so zameraním na sprievodcovskú činnosť a poznávanie daností cestovného ruchu, a to Košíc, Vysokých Tatier, Starej Ľubovne, Bratislavy a Liptovského Mikuláša.

            Študenti 3. ročníka obidvoch študijných odborov - obchodná akadémia aj služby v cestovnom ruchu absolvovali 10-dňovú odbornú prax na pracoviskách zamestnávateľov v dňoch 23. 05. - 03. 06. 2022.

          • Súťaž žiakov z ekonomických znalostí

          • Už tradične v závere školského roka organizujeme školské súťaže žiakov z ekonomických znalostí. Tento rok nebol výnimkou a podľa ročníkov si študenti mohli "overiť" svoje vedomosti a zručnosti z ekonomických znalostí.

            Výsledky školského kola súťaže z ekonomických znalostí sú:

            Žiaci 2. ročníka:

            1. miesto: Jakub Enekeš, II. A

            2. miesto: Viktória Semaňáková, II. A

            3. miesto: Štefan Hertely, II. B

             

            Žiaci 3. ročníka:

            1. miesto: Denisa Hurčalová, III. B

            2. miesto: Lenka Korenková, III. A

            3. miesto: Lucia Neuvirthová, III. B

            Žiaci 4. ročníka:

            1. miesto: Laura Polcová, IV. B

            2. miesto: Matúš Imrich, IV. A

            3. miesto: Peter Žugec, IV. C

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov!