• Stanovisko OA Poprad k šíreniu nepravdivých a mylných informácií

          • Dňa 20. 09. 2023 bolo poškodené dobré meno našej školy šírením nepravdivých a mylných informácií o konaní predvolebnej akcie s tematikou LGBTIQ. Žiadna takáto akcia sa na pôde našej školy nemala konať a ani na takejto akcii sa nemali zúčastniť žiaci školy.

            Prihlásení žiaci 4. roč., ktorí sa mali zúčastniť dňa 21. 09. 2023 v Kine Tatran na podujatí Kinopríbehy a diskusia o demokracii, sa tejto akcie nezúčastnia, pretože bola zrušená.

            Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí, pretože k nej došlo bez nášho pričinenia a vedomia.
            Vždy sme boli apolitická vzdelávacia inštitúcia, ktorej záleží na kvalitnom výchovno-vzdelávacom procese.

            Na vysvetlenie ešte uvádzame, že pravdepodobná autorka tejto nepravdivej informácie sa mailom dňa 20. 09. 2023 ospravedlnila. Prikladáme text ospravedlňujúceho mailu - citujeme:

            "Vážená pani riaditeľka,
            veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď aj za Váš postoj.
            V čase písania listu som mala mylné informácie o mieste konania podujatia, za čo sa ospravedlňujem. Ihneď po zistení skutočnosti, že sa to bude konať v Kine Tatran, som Vám poslala mail s upresnením.
            Ešte raz srdečná vďaka."

          • Tretiaci absolvovali kurz na ochranu života a zdravia

          • V dňoch 18. - 20. septembra 2023 sme uskutočnili ďalšiu akciu - kurz na ochranu života a zdravia. Žiaci 3. ročníka sa v priebehu troch dní zdokonalili v zdravotníctve, v dopravnej výchove. Súťažili v streľbe zo vzduchovky - najlepšie strieľala III. B. Oboznámili sa so sídlami inštitúcií v Poprade i Hasičského a záchranárskeho zboru. Na turistiku nám počasie neprialo, pozreli sme si iba Štrbské Pleso a vyriešili test o Vysokých Tatrách - najlepšie trieda III. C. Na Inline korčuľovanie, bicyklovanie, plávanie nám už počasie prialo. Niektorí si zahrali bowling. Najlepší jednotlivci:

            1. miesto Kenneth René Michaľák III. B

            2. miesto Michal Kožuch III. B

            3. miesto Sarah Dračková III. B

          • Prváci a druháci na účelovom cvičení

          • So žiakmi 1. ročníka sme uskutočnili 13. 09. 2023 ich prvé účelové cvičenie. Zdokonalili sa v oblasti zdravotníctva a topografie. Súťažili v hode granátom na cieľ. Víťazná trieda - I.B. Najlepší jednotlivci - Jakub Horanský I.A, Natália Kloudová I.B, Laura Suchanovská I.C.V preťahovaní lanom zvíťazili žiaci z I.A. Súčasťou cvičenia bola aj prechádzka a poznávanie najkrajšej mestskej časti Popradu - Spišskej Soboty. Na záver cvičenia vyriešila najlepšie poznávací test o Poprade trieda I.A. Pre našich prvákov to bola prvá spoločná akcia a aj takto sa mohli bližšie spoznať.

            Žiakom 2. ročníka počasie neprialo, celé účelové cvičenie dňa 14. 09. 2023 sa muselo zrealizovať v priestoroch školy. I napriek tomu sme mali bohatý program. Žiaci nadobudli zručnosti zo zdravotníctva, streleckej prípravy a ekológie. Pozreli si metodické filmy o civilnej obrane, ekológií a Poprade. Záverečný teoretický test najlepšie vyriešila II.C. Nechýbali ani športovo-branné súťaže: 

            preťahovanie lanom - víťaz II.B,

            - hod plnou loptou - víťaz II.A,

            - štafetové plazenie - víťaz II.A,

            ​​​​​​​- štafetová chôdza so záťažou - víťaz II.A

          • Študenti IV. A triedy v projekte: „Pošlime KLASTRE do školy“

          • Študenti IV. A triedy cvičnej firmy SHAPE, s. r. o., pod vedením vyučujúcej Ing. Martiny Dovalovskej sa zapojili do projektu, ktorý realizuje SEA - agentúra pre vzdelávanie a vedu, s finančnou podporou Nadácie MH SR a v spolupráci so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania.

            Cieľom projektu je podpora modernizácie podnikateľského prostredia prostredníctvom inovatívnych návrhov, ktoré predložia žiaci stredných škôl. Študenti majú za úlohu navrhnúť inovatívne riešenie pre fungovanie klastra. Svoje aktivity odprezentujú na Medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem, ktorý sa uskutoční v novembri, v Bratislave.

            Študenti cvičnej firmy si našli vo svojom okolí klaster – Slovak Smart City Cluster, ktorý navštívili vo štvrtok 14. septembra 2023. Tajomníčka spoločenstva, Marta Kurpašová, predstavila žiakom činnosť združenia, jeho poslanie a aktivity.