• UNICEF pomáha a naši študenti boli pri tom

          • V týždni 13. – 19. mája 2024 na celom Slovensku prebieha zbierková akcia MODRÝ GOMBÍK, ktorú organizuje nezisková celosvetová organizácia UNICEF. Podporuje svojimi aktivitami predovšetkým hladujúce deti krajín postihnutých vojnou, klimatickou krízou či prírodnými katastrofami.

            Aj naši študenti  - Anna Hudačeková, Júlia Pavlíková, Matej Šuna, Oliver Černák z II. B, Laura Korenková a Radoslava Kubová z III. A sa v utorok 14. mája 2024 zúčastnili tejto zbierky a takto podporili túto humanitárnu akciu. V uliciach Popradu a obchodných centrách sa im podarilo vyzbierať 224 € v hotovosti, viacerí oslovení ale tiež prispeli zaslaním SMS či pomocou QR kódu.

            Študentom  aj ochotným darcom aj z našej školy vyslovujem veľké ĎAKUJEM.

                                                                                                                                                   Ing. Dana Pavlíková

          • Prezentácia o Európskej únii a možnostiach zamestnania

          • Dňa 7. mája 2024 sa žiaci III. A a III. B triedy zúčastnili na besede s pani Beátou Zombekovou, ktorá pracuje pre Radu Európskej únie v Bruseli. Pani Zombeková je absolventkou našej školy a našim tretiakom porozprávala o svojej ceste po skončení našej školy až po zamestnanie sa v Rade EÚ. V úvode študenti otestovali svoje znalosti v krátkom kvíze o EÚ a víťazi boli odmenení aj cenami.

            Následne pani Zombeková prezentovala študentom inštitúcie Európskej únie a aj možnosti zamestnania sa v týchto inštitúciách. Pre študentov bola aj príkladom a motiváciou pre ich možné budúce uplatnenie sa.

            O škole v Bruseli porozprávala našim študentom aj dcéra pani Zombekovej Lea.

            Veríme, že aj v budúcnosti nás pani Zombeková navštívi a sprostredkuje cenné informácie z Brusela našim študentom.

          • Účelové cvičenie žiakov 1. roč.

          • Už tradične sme výstupom na Zámčisko (921 m n. m.) uskutočnili 3. mája 2024 so žiakmi 1. ročníka 2. účelové cvičenie. Študenti z I.C (študijný odbor služby v cestovnom ruchu) si pre nás pripravili informácie o danej lokalite. Cestou späť sme sa prešli aj po banskom náučnom chodníku v Kvetnici. Všetci sme to zvládli. Počasie nám prialo. Vydarená akcia!

          • Diplom udelený Samuelovi Mlynárovi za 3. miesto v 1. online kole Olympiády Mladý účtovník

          • V tomto školskom roku sa konal už 26. ročník Olympiády Mladý účtovník, ktoré organizuje firma Kros, a. s. v spolupráci so Slovenskou komorou účtovníkov. Teší nás, že v tomto školskom roku všetci 3 naši študenti - Samuel Mlynár, III. B, Erika Koršalová a Timea Žembová zo IV. B triedy postúpili do finále, t. j. 2. online kola  medzi tridsiatku najlepších študentov - účtovníkov v rámci Slovenska. Samuelovi Mlynárovi bol udelený aj diplom, keďže v 1. online celoslovenskom kole sa umiestnil na výbornom 3. mieste.

            Srdečne blahoželáme a všetkým našim študentom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.