• Vyhlásenie 2. kola prijímacieho konania

          • Riaditeľka Obchodnej akadémie Poprad v zmysle § 66 ods. 6 zákona č. 245/2008 Z. z. (školský zákon) vyhlasuje 2. kolo prijímacieho konania na štúdium v 1. ročníku v šk. roku 2023/2024 na voľné miesto v odbore:

            6355 M služby v cestovnom ruchu – 1 voľné miesto

            Termín 2. kola: 20. 06. 2023

            Prihlášky je možné posielať poštou, elektronicky na adresu: prijimacky@oapoprad.sk alebo osobne na sekretariát školy.

          • Naši tohtoroční maturanti s triednymi učiteľkami a maturitnými tablami

          • V piatok 19. mája 2023 sa naši štvrtáci rozlúčili so svojimi spolužiakmi. Od pondelka 22. mája 2023 majú akademický týždeň a od 29. mája do 2. júna 2023 budú mať ústne maturitné skúšky zo slovenského jazyka a literatúry, z anglického jazyka a z teoretickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky.

             

            Milé maturantky a milí maturanti,

            prajeme Vám veľa síl a trpezlivosti v príprave na maturitné skúšky a ich úspešné vykonanie. Držíme Vám palce pri "zelenom maturitnom stole" a nech sa Vám darí!

          • Prezentácia pre našich štvrtákov o Európskej únii a o možnostiach uplatnenia sa v inštitúciách EÚ

          • Dňa 16. mája 2023 nás navštívila pani Beáta Zombeková, absolventka našej školy, ktorá už 15 rokov pracuje v Bruseli pre Radu Európskej únie. V úvode mali študenti možnosť v krátkom kvíze otestovať svoje vedomosti o EÚ a 3 víťazi boli odmenení aj cenami.

            Na prezentácii o Európskej únii pani Zombeková žiakov oboznámila aj s možnosťami uplatnenia sa v rámci inštitúcií Európskej únie. Porozprávala našim študentom aj o svojej osobnej profesionálnej ceste od skončenia stredoškolského štúdia v našej škole až po zamestnanie sa v Rade EÚ v Bruseli. A tiež motivovala študentov na sebe pracovať, študovať jazyky, byť odvážnym a využiť ponúkané príležitosti.

            Ďakujeme p. Beáte Zombekovej za jej čas strávený u nás v škole a za zaujímavé informácie poskytnuté študentom! 

          • Prváci a druháci na účelovom cvičení

          • V dňoch 11. a 12. mája 2023 mali žiaci 1. a 2. ročníka účelové cvičenia. V rámci 2. účelového cvičenia sme so žiakmi 1. ročníka absolvovali krásnu turistickú prechádzku na "Zámčisko". Žiaci I.C - študijného odboru služby v  cestovnom ruchu nás informovali o histórii tejto lokality.

            S druhákmi sme zrealizovali 4. účelové cvičenie turistickou prechádzkou do Gánoviec. Urobili sme 18 000 krokov. Navštívili sme nálezisko neandertálca i prírodný liečivý prameň. Žiaci II.C - odbor služby v cestovnom ruchu nás oboznámili s históriou Gánoviec.

          • Študenti vyplácali dividendy akcionárom

          • Dňa 12. mája 2023 žiaci III. B triedy pod vedením vyučujúcej Ing. Tatiany Hadbavnej v rámci vyučovacieho predmetu aplikovaná ekonómia mali likvidačné valné zhromaždenie svojej študentskej firmy FIGO, ktorú založili na začiatku školského roka. Študenti podnikali s reálnymi peniazmi, prevádzkovali školský bufet a v podnikaní sa im veľmi darilo. Vytvorili zisk a svojim akcionárom vyplatili dividendy vo výške 80 %. Zúčastnili sa aj na veľtrhu podnikateľských talentov v Bratislave.​​​​​​​

            Vyučovací predmet aplikovaná ekonómia má v našej škole dlhoročnú tradíciu. Už v roku 1995 sme tento vyučovací predmet zaradili do nášho učebného plánu a od tej doby každoročne tretiaci majú možnosť vyskúšať si podnikanie v školskom prostredí. Aj takouto formou sa usilujeme spájať teóriu s praxou.

            Našim tretiakom blahoželáme k dosiahnutým podnikateľským výsledkom a veríme, že získané vedomosti, zručnosti a skúsenosti využijú aj po ukončení štúdia v reálnom živote.

          • Slávnostne sme otvorili naše športové ihrisko

          • Dňa 10. mája 2023 sme otvorili naše zrekonštruované školské športové ihrisko. Na otvorení sa zúčastnili Mgr. Juraj Kredátus, PhD., vedúci oddelenia z odboru školstva Prešovského samosprávneho kraja, členovia Rady školy - Ing. Ladislav Vastuško, pani Mária Martinovičová, Mgr. František Majerský a zástupca rodičov - Ing. Igor Wzoš.

            Slávnostné otvorenie sa konalo v rámci športových akcií pri príležitosti Svetového dňa - Pohybom ku zdraviu, ktoré zorganizovali naši vyučujúci telesnej a športovej výchovy. Naši chlapci dopoludnia si na novom ihrisku zahrali futbalové medzitriedne zápasy a dievčatá mali cvičenie pri hudbe. V krátkom kultúrnom programe nám ľudové tance predviedli tanečníčky a tanečníci z folklórneho súboru Vagonár, v ktorom pôsobí aj naša žiačka Emma Levocká z III. C triedy. Po ich vystúpení a príhovore pani riaditeľky Ing. Ivety Račekovej a Mgr. Juraja Kredátusa, PhD. obaja slávnostne prestrihli zelenú pásku a symbolicky otvorili naše zrekonštruované športové ihrisko. 

            Reportáž o otvorení školského ihriska odvysielala aj TV Poprad: https://youtu.be/qVNqlQ4b06Q

            Víťazom školského futbalového turnaja konaného dňa 10. mája 2023 sa stali chapci z II. B triedy. BLAHOŽELÁME!

            Prajeme našim žiakom veľa športových zážitkov na novom ihrisku a všetci si želáme ešte rekonštrukciu bežeckej dráhy...

          • Školské kolo olympiády Mladý účtovník žiakov 3. ročníka

          • V piatok, 5. mája 2023, si 10 vybraných žiakov tretích ročníkov študijného odboru obchodná akadémia overilo svoje zručnosti v práci s účtovníckym programom Omega. Museli zvládnuť založiť  obchodnú spoločnosť, zaúčtovať účtovné prípady a vytlačiť výstupy v podobe denníka a hlavnej knihy. Aj keď zvíťaziť môže iba jeden, všetci sú už víťazi, pretože sa nebáli a prišli si vyskúšať svoje vedomosti a zručnosti, ktoré nadobudli v predmetoch aplikovaná informatika a cvičenia z účtovníctva.

          • Súťaž štvrtákov v ekonomických znalostiach

          • V apríli 2023 sa konala súťaž žiakov 4. ročníka v ekonomických znalostiach, na ktorej sa zúčastnilo 15 žiakov z tried IV. A, B a C.

            Výsledky sú takéto:

            1. miesto: Denisa Hurčalová, IV. B

            2. miesto: Filip Juríček, IV. A

            3. miesto: Gabriela Šlebodová, IV. B

            Srdečne blahoželáme!

          • Naši štvrtáci obhajujú projekty v rámci praktickej časti maturitnej skúšky

          • V dňoch 2., 3. a 5. mája 2023 naši žiaci IV. C triedy, študijného odboru služby v cestovnom ruchu, obhajujú svoje projekty v rámci praktickej časti odbornej zložky maturitnej skúšky. Projekty vypracovávali na rôzne témy z oblasti cestovného ruchu na Slovensku. Pri obhajobe niektorí príjemne prekvapili aj prezentáciou v slovenskom kroji a najmä veľmi zaujímavo spracovanými projektmi a pútavými obhajobami.

            Všetkým štvrtákom držíme palce a prajeme veľa úspechov počas maturitných skúšok.

            Aj v piatok 5. mája 2023 žiaci IV. C triedy obhajovali svoje maturitné projekty a mohli sme obdivovať aj krásne slovenské kroje. Témy projektov boli aj z oblasti agroturistiky, vidieckeho cestovného ruchu a folklóru.

          • Seminár na tému "Europass"

          • Dňa 25. apríla 2023 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili na seminárina tému "Europass", ktorý realizoval Ing. Peter Litavec, CSc. - riaditeľ Europe Direct, pobočka Poprad. Žiaci získali cenné informácie využiteľné aj v praktickom živote, najmä po skončení štúdia.

          • Dejepisná exkurzia v Osvienčime

          • Dňa 25. apríla 2023 sa naši žiaci v sprievode vyučujúcich Mgr. Vladimíra Janečka a Mgr. Ivety Jaurovej zúčastnili na exkurzii v Osvienčime. Mohli takto vidieť hrôzy 2. svetovej vojny, na ktoré nesmieme zabúdať...

          • Riaditeľské voľno

          • V dňoch 4. mája 2023 a 9. mája 2023 bude RIADITEĽSKÉ VOĽNO pre žiakov 1. až  4. ročníka z dôvodu prijímacích skúšok do 1. ročníka.

          • Scrabble v anglickom jazyku

          • V piatok 21. apríla 2023 sa uskutočnila súťaž v Scrabble v anglickom jazyku online formou. Vedomostné sily si zmerali dvojice žiakov z prvého a druhého ročníka. Prvé tri miesta obsadili:
            1. miesto: Kenneth René Michaľák a Michal Kožuch 2.B
            2. miesto: Dávid Javorský a Filip Rác 1.A
            3. miesto: Arne Kukura a Sarah Wzošová 1.C
            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme.

          • Naši tretiaci si v tímoch zahrali finančnú hru

          • V piatok 21. apríla 2023 naši žiaci tried III. A, III. B a III. C v rámci programu finančnej gramotnosti si zahrali finančnú hru pod odborným vedením lektorov.

            V tímoch museli realizovať finančné rozhodnutia v rôznych životných situáciách. Aj takouto formou sa na svet peňazí pozreli z iného pohľadu a inou, hravou formou.

          • Naši žiaci si zmerali svoje sily v súťaži v Scrabble v anglickom jazyku

          • V piatok 21. 04. 2023 sa uskutočnila súťaž v Scrabble v anglickom jazyku online formou. Vedomostné sily si zmerali dvojice žiakov z prvého a druhého ročníka.

            Prvé tri miesta obsadili:

            1. miesto: Kenneth René Michaľák a Michal Kožuch 2.B

            2. miesto: Dávid Javorský a Filip Rác 1.A

            3. miesto: Arne Kukura a Sarah Wzošová 1.C

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme.

          • Kariérové testovanie tretiakov

          • Aj v tomto školskom roku sa v našej škole uskutočnilo v spolupráci s CPaP v Poprade kariérové testovanie. Žiaci 3.ročníka absolvovali 19. apríla 2023 písomné testy. Po ich vyhodnotení sa v septembri uskutočnia individuálne rozhovory so žiakmi, ktoré by im mali uľahčiť výber vysokej školy, prípadne zamestnania.

          • Máme za sebou workshop zameraný na tvorbu predajného webu

          • Zdroj: www.rozbehnisa.sk

            V štvrtok 30. marca 2023 autori štyroch nápadov v rámci projektu Rozbehni sa!, ktorí sa po decembrovom finále rozhodli pokračovať v mentoringovej nadstavbe, zavítali do Coworking Poprad.

            11 účastníkov bolo oboznámených s princípmi, ktoré majú spĺňať predajné weby.

            Medzi účastníkmi boli aj naše študentky z II. C triedy.