• Výborné umiestnenia našich cvičných firiem na Medzinárodnom veľtrhu v Bratislave

          • Na Medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem v Bratislave konanom v dňoch 28. 11. - 30. 11. 2023 dosiahli naše cvičné firmy výborné umiestnia. V súťažnej kategórii Udržateľný rozvoj sa cvičná firma žiakov IV. A triedy Speedy Gifts, s. r. o., pod vedením Ing. Alexandry Zavackej umiestnila na výbornom 2. mieste.

            Cvičná firma SHAPE, s. r. o., pod vedením Ing. Martiny Dovalovskej v projekte "Pošlime klastre do školy" sa umiestnila na 7. mieste.

            Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Prezentovali sme našu školu na Burze informácií stredných škôl v Kežmarku

          • Dňa 29. 11. 2023 sa konala v Kežmarku Burza informácií stredných škôl, na ktorej sa zúčastnila aj naša škola. Prezentovali sme našu školu, študijné odbory, aktivity žiakov aj našu mimoškolskú činnosť. Záujem zo strany žiakov 9. ročníkov základných škôl bol veľký. Veríme, že sa s viacerými stretneme od septembra už ako so žiakmi našej školy.

            Našu školu na burze zastupovali Mgr. Iveta Struková, výchovná poradkyňa; Ing. Magdaléna Zavacká, zást. riad. školy a študentky zo IV. A triedy - Sarah Hrebíková, Sára Čabanová, Alexandra Dlugošová a Diana Dudášová.

          • Pani riaditeľka prevzala v Bratislave pamätnú plaketu

          • Na Medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem v Bratislave dňa 29. 11. 2023 naša pani riaditeľka Ing. Iveta Račeková prevzala pamätnú plaketu pri príležitosti 25. výročia založenia Slovenského centra cvičných firiem. Toto ocenenie nás veľmi teší, lebo je aj ocenením kvalitnej práce našich vyučujúcich cvičných firiem a úspechov, ktoré naše cvičné firmy dosiahli počas 25 rokov.

            Naša škola patrila k prvým stredným školám na Slovensku, na ktorých sa pred 25 rokmi začalo s vyučovaním predmetu cvičná firma. Cvičná firma je medzi študentmi veľmi obľúbeným vyučovacím predmetom, lebo spája teóriu s praxou a študenti majú možnosť prezentovať sa na rôznych veľtroch a kontraktačných dňoch. V tomto školskom roku to bolo na veľtrhu v Košiciach, v Bratislave a začiatkom decembra študenti cestujú na veľtrh do Prahy.

          • Naše cvičné firmy na Medzinárodnom veľtrhu cvičných firiem v Bratislave

          • V dňoch 28. – 30. novembra 2023 sa v priestoroch SBA, Karadžičova 7773/2, 811 09 Bratislava, koná Medzinárodný veľtrh cvičných firiem za účasti 39 cvičných firiem zo Slovenska, Česka, Rakúska, Bulharska, Rumunska. Na veľtrhu máme zástupcov aj z našej školy - 2 cvičné firmy žiakov IV. A triedy pod vedením vyučujúcich Ing. Martiny Dovalovskej a Ing. Alexandry Zavackej - cvičné firmy SHAPE, s. r. o. a  Speedy Gifts, s. r. o. 

            Medzinárodný veľtrh cvičných firiem Slovenska 2023 pripravuje Slovenské centrum cvičných firiem, špecializované pracovisko Štátneho inštitútu odborného vzdelávania, Bratislava. Veľtrh je tradičnou školskou akciou a je zameraný na tému „Inovatívne a zodpovedné podnikanie“.

            Sprievodným programom sú prezentácie inovatívnych návrhov cvičných firiem na tému „Pošlime klastre do školy“, do ktorého je zapojená aj cvičná firma našej školy - SHAPE, s. r. o. pod vedením Ing. Dovalovskej.

            Ďalej je to prezentácia výstupov projektu „Dnes študenti a študentky, zajtra lídri a líderky zodpovedného a udržateľného podnikania“ a takisto súťaže cvičných firiem, ktoré budú prebiehať priamo na veľtrhu v kategóriách e-prezentácia, 90 sekúnd vo výťahu a stánok.

            Našim cvičným firmám držíme prsty a prajeme veľa úspechov na veľtrhu.

          • Projekt INOVEUM "Vytvor si svoj nápad na podnikanie "

          • Dňa 28. novembra 2023 sa žiaci 3. ročníka pod vedením vyučujúcej Ing. Moniky Mašlonkovej zúčastnili na prezentácii projektu INOVEUM - Rozbehni sa! - "Vytvor si svoj nápad na podnikanie ".

            Medzi žiakov prišla bývalá absolventka našej školy p. Zuzana Deptová a celé dopoludnie sa našim tretiakom venovala so zaujímavými podnikateľskými aktivitami. Žiaci mali množstvo tvorivých podnikateľských nápadov a určite už netrpezlivo čakajú, ktoré nápady postúpia do ďalšieho kola. Držíme im prsty a prajeme veľa úspechov.

            Veríme, že naši tretiaci budú so svojimi nápadmi rovnako úspešní, ako minulý školský rok žiačky tohtoročnej III. C triedy, ktoré postúpili do finále a získali na svoj projekt grant 700,- €. Zuzana Martančíková predstavila produkt realizovaný vďaka finančnej podpore z tohto projektu - krásnu a zaujímavú mikinu - viď. foto. Čo poviete? Však je krásna! Zuzane prajeme veľa úspechov, nech sa jej darí.

          • Majstrovstvá Slovenska v športovej gymnastike v Poprade

          • V piatok 24. 11. 2023 sme sa s vybranými žiakmi 1. až 3. ročníka zúčastnili v Aréne Poprad Majstrovstiev Slovenska v športovej gymnastike. Táto kráľovná športov (spolu s atletikou a plávaním) oslávila práve v Poprade, ktoré je Európskym mestom športu, 70 rokov na Slovensku. My sme boli ako diváci pri tom. Naši žiaci boli vybraní podľa výsledkov v športových aktivitách a v testoch všeobecnej pohybovej výkonnosti.

          • READYCON Slovensko 2023

          • Študenti III. A triedy sa spolu s triednou učiteľkou Ing. Tatianou Marečákovou zúčastnili v utorok 21. novembra 2023 na celoslovenskej online konferencii READYCON Slovensko 2023 a v rámci nej na odborných prednáškach Trendy vo financiách na tieto témy:

            • Bitcoin: Kam smerujú decentralizované financie
            • Sociálne zodpovedné investovanie ako budúcnosť investovania
            • PwC - predstavenie spoločnosti z praxe
            • Fintech - trendy, podnikanie startupy v oblasti fintechu
            • VOLKSWAGEN Finančné služby
            • Finančníctvo v praxi - tímová práca a sebarozvoj
            • ČSOB Banka
          • Športové úspechy našich žiakov pri príležitosti Dňa študentstva

          • Dňa 20. novembra 2023 sa uskutočnila naša tradičná športová akcia pri príležitosti "Dňa študenstva"- priateľské zápasy vo volejbale, florbale a basketbale so SPŠ techniky a dizajnu Poprad. Tentokrát sa hralo na pôde našich susedov. Darilo sa nám, vyhrali sme všetky zápasy!

            Volejbal mix 3 : 2

            Florbal dievčatá, chlapci 11 : 7

            Basketbal chlapci 43 : 37

            Účastníkom turnaja blahoželáme a všetkým našim študentkám a študentom všetko najlepšie k Vášmu sviatku!

          • Boli sme na výstave "Nemci na Spiši" v Múzeu Spiša v Sp. Novej Vsi

          • Aj v tomto školskom roku organizujú vyučujúce nemeckého jazyka pre žiakov rôzne mimoškolské akcie a jedna z nich sa uskutočnila aj 09. 11. 2023. Vybraní žiaci 2. ročníka v sprievode vyučujúcich nemeckého jazyka - Mgr. Ivety Jaurovej a Mgr. Ivety Strukovej si prezreli výstavu Nemci na Spiši v Múzeu Spiša v Spišskej Novej Vsi. "Spišskí" Nemci sa počas stáročí zásadným spôsobom podieľali na kultúrnom, hospodárskom a politickom rozvoji Spiša. Na výstave sme sa dozvedeli veľa zaujímavého o dejinách, kultúre, zvykoch a spôsobe života tejto komunity. Výstava pripomenula žiakom historický význam spišských Nemcov, bola pútavá a pre študentov obohacujúca.

          • Nepovinné čítanie inak s Lukášom Latinákom

          • Dňa 20. novembra 2023 sa predstavil žiakom našej školy Lukáš Latinák s vystúpením "Nepovinné čítanie inak". Lukáš Latinák je známy slovenský herec, člen Divadla Astorka Korzo ´90 v Bratislave. Lukáš Latinák sa žiakom prezentoval ako pútavý rečník a výborný recitátor, predniesol im úryvky z balady Žltá ľalia a ďalších básní. Ukázal, že aj pôvodná slovenská poézia vie zaujať aj v dnešnej dobe a je stále aktuálna.

          • Divadelné predstavenie Ťapákovci v DJZ v Prešove

          • Pondelok 13. novembra 2023 bol pre 28 študentov 3.ročníka nezvyčajný a zaujímavý. Spolu s pedagógmi Mgr. Ivetou Strukovou a Mgr. Michalom Šterbákom, ktorí ich sprevádzali, sa rozhodli vymeniť tvrdé školské stoličky za pohodlnejšie sedačky v divadle a vybrali sa za kultúrnym zážitkom až do Prešova. V Divadle Jonáša Záborského v Prešove si pozreli zdramatizované dielo Ťapákovci od Boženy Slančíkovej-Timravy. Moderná verzia tohto realistického diela, hraná vo "východňarskom" nárečí, bola príjemným osviežením v príprave na maturitu. Skvelé výkony hercov študenti odmenili potleskom a pre všetkých to bol príjemný kultúrny zážitok.

          • Prednáška Inspiring Girls Slovensko

          • Dňa 14. novembra 2023 sa žiačky 1. ročníka zúčastnili na prednáške Inspiring Girls Slovensko, ktorú viedla p. Martina Kolesárová, výkonná riaditeľka Nadácie Pontis Bratislava. Pani Kolesárová je absolventkou našej školy a pre študentky bola skutočne skvelou inšpiráciou ako sa úspešne uplatniť v profesionálnej oblasti.

          • Oznam - Rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na triedne schôdze Rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok 23. novembra 2023 o 16.30 h vo všetkých triedach 1. až 4. ročníka OA.

            Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Imatrikulácia našich prvákov

          • Dňa 9. novembra 2023 sme mali imatrikuláciu žiakov 1. ročníka. Študenti III. C triedy pod vedením Ing. Moniky Mašlonkovej pripravili pre prvákov zaujímavý program, súťaže a v závere diskotéku. K prvákom sa prihovorila aj Tamara Čonková, zástupkyňa Školského parlamentu a Ing. Iveta Račeková, riaditeľka školy. 

            Prvákom prajeme veľa úspechov v štúdiu, super  triedne kolektívy a nech sa im v našej škole páči.

            Žiakom III.C ďakujeme za výborne pripravenú imatrikuláciu🙂